fbpx
דיכאון

טיפול בדיכאון

למאמר על הגורמים, תסמינים ואיבחון דיכאון לחצו כאן

יש לציין שכדאי לעשות בדיקות דם ובדיקות רפואיות שונות לפי המלצת רופא המשפחה או הפסיכיאטר המטפל כדי לשלול שבגלל זה יש תסמינים שנראים כמו דיכאון, אבל הם לא, והם ייפתרו בקלות ברגע שיטפלו במקור הבעיה

בדיכאון מטפלים בכמה דרכים:

  1. טיפול תרופתי שנועד לסייע לאזן את הפעילות במוח של הנירוטרנסמיטורים (מעבירים עצביים)  בכך שהן חוסמות או מעכבות את הקליטה שלהם בנירון (תא עצב) השולח או הקולט. הטיפול התרופתי הוא יעיל וישנן תרופות שגם רופא משפחה יכול לרשום. החיסרון של התרופות הללו הוא שלוקח להן כ-3 שבועות עד חודש וחצי להשפיע באופן מיטבי על האדם ולעיתים לוקח זמן בניסוי וטעיה עד שמוצאים את התוכנית הטיפולית המיטבית תוך כדי מעקב אצל הרופא המטפל כדי לוודא שהמינון והסוג מתאימים מבחינת האפקט המיטבי וכמה שפחות תופעות לוואי.

    בנוסף, לאחר שהאדם מפסיק את הטיפול התרופתי, ההשפעה של התרופות מפסיקה אף היא והדיכאון עשוי לחזור. במידה ואדםמעוניין להפסיק את הטיפול התרופתי שלו, יש לעשות זאת תוך התייעצות עם רופא לגבי האם להפסיק וכיצד, ומומלץ לעשות זאת באופן הדרגתי ותחת פיקוח. יש לציין שטיפול תרופתי שלא בא לצד טיפול נפשי, לא יתן מענה לאספקטים רגשיים של הדיכאון כמו הביטחון העצמי הנמוך, המחשבות והאמונות השליליות וכדומה.

  2. טיפול נפשי, כשטיפול CBT נמצא במחקרים רבים כטיפול היעיל ביותר בדיכאון והשפעתו דומה להשפעת הטיפול התרופתי, אלא שיתרונו הוא שהשפעתו מתמשכת גם לאחר תום הטיפול. ישנן מחקרים שמראים שהשילוב של CBT עם טיפול תרופתי נותן תוצאות טובות יותר, וישנם מחקרים שמראים שאין לשילוב יתרון משמעותי. יחד עם זאת, יש לציין שלבחירה האם להסתפק רק בטיפול נפשי ללא תרופות יש חשיבות מאוד גדולה לגבי חומרת הדיכאון והאם ישנה סכנת אובדנות. כשהדיכאון ברמה בינונית ומעלה, מומלץ ליטול תחילה טיפול תרופתי כי אחרת הטיפול הנפשי עשוי להיות לא אפקטיבי כי לאדם אין מספיק כוחות ואנרגיות לגייס את עצמו להשקיע ולהתמיד בטיפול, בפרט בטיפול כמו CBT שדורש אקטיביות מצד המטופל.
  3. צעדים משלימים כמו: פעילות ספורטיבית, שמירה ככל הניתן על שיגרת החיים, מפגש עם אנשים וכדומה. 

דיכאון

מה עושים בטיפול CBT בדיכאון?

בטיפול CBT בדיכאון עובדים בשני מישורים כמו בטיפול CBT בכל בעיה רגשית אחרת:

במישור הקוגניטיבי:

אני עוזרת לך לזהות את הטיות החשיבה שלך ואת דפוסי החשיבה השליליים שמזיקים לך.

לאחר מכן, אנו מאתגרים את המחשבות, בודקים את אמיתותן ובודקים איזה מחשבות אלטרנטיביות אפשר לחשוב, כאלה שהן מתונות יותר ומעוררות עוצמות נמוכות יותר של הרגשות הקשים והשליליים שיש לך.

במישור ההתנהגותי:

אחת הדרכים היעילות ביותר לטיפול בדיכאון נקראת אקטיבציה התנהגותית, כלומר, אם הנטיה הטבעית של האדם עם הדיכאון היא להימנע מפעילויות בבית ומחוצה לו וזה משמר את הדיכאון ועוד יותר מקשה על היציאה ממנו, אני אעזור לך באופן הדרגתי לאט לאט ליזום עשייה ולחזור לפעילויות יומיומיות וכאלה שפעם גרמו לך הנאה, גם אם ממש אין חשק ולא נהנים. “עם האוכל בא התיאבון”. אני ממליצה על פעילות גופנית שמוכחת כיעילה לשיפור מצב הרוח כשנעשית באופן עקבי ולאורך זמן.

נמצא יחד דרכים שיעילות לך להתמודד עם העצב, הייאוש והכעס באופן בריא ויעיל שלא פוגע בך.

אם יש מחשבות ו/או כוונות אובדניות, יש לקבל עזרה רפואית בדחיפות. ניתן לפנות למיון פסיכיאטרי בבית חולים כללי או בבית חולים פסיכיאטרי על מנת לקבל עזרה במקרה חירום או לדווח לפסיכיאטר המטפל כדי להתייעץ עימו כשהמחשבות ו/או הכוונות מתחילות

אתם מוזמנים ליצור עמי קשר בטלפון 0545-365959 כדי לקבל כלים איך להתמודד עם העצב, הדיכדוך והייאוש שגורמים לכם למצוקה בחיים בתחום אחד או יותר: בלימודים, בעבודה, בזוגיות ובחיי החברה באמצעות טיפול CBT בחיפה או בקריות.

כתיבת תגובה

טיפול בדיכאון

להתקשר